Domowe lody wiśniowe, Lody

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->02.12.2013Strona główna Gazeta.plPocztaForumBlox.plRadioDomowe lody wiśnioweGazeta WyborczawięcejZaloguj sięZaloguj sięLubię to!14 tys.KalendariumBlogiLudzieZdjęciaMagazynKuchniaBlogiFelietonyDesign w kuchniPodróżePrzepisyAlkoholeEkoT reści PremiumKulinarne przygody GatityMasz już blog? Dodaj wpis pozalogowaniu.Załóż swojego blogaO autorzegatita13Kulinarne przygody GatityBlog piszegatita1391731066Zobacz więcej blogów18.09.2013 14:33Załóż swojego blogaDOMOWE LODY WIŚNIOWELubię to!Doszłam do wniosku, że chyba już jestem nudna z tymi lodami. No cóż... wisienkom nie mogłam się jednak oprzeć ! Kolor lodów wyszedł niesamowity,wcale nie wisienkowy, ale myślę, że to kwestia tego, że lody robiłam z surowych wiśni.Następnym razem przetestuję wersję z wiśniami przetworzonymi.Domowe lody wiśnioweSkładniki:3 żółtka jaj200 ml mleka200 ml śmietanki 30%70 g cukru50 g domowego cukru waniliowego500 g wiśni + 2 łyżki cukruWykonanie:Ważne przy robieniu lodów: wszystkie składniki muszą być porządnie schłodzone !Wiśniedrylujemy i zasypujemy 2 łyżkami cukru, odstawiamy na godzinę. Następnie blendujemy,jeśli nie lubimy kawałków owoców w lodach, można też rozgnieść je widelcem. Gdy owocesą już rozdrobnione wkładamy je do lodówki. Żółtka ubijamy z cukrami na puszystą masę,dolewamy do nich mleko i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. W osobnej misceubijamy kremówkę na sztywno. Następnie masę żółtkową, kremówkę i wiśnie mieszamydelikatnie do połączenia składników. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się od 24 godzinmagazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarne-przyg/2013/09/domowe_lody_wisniowe_/11/202.12.2013Domowe lody wiśniowemisę z maszynki do lodów. Uruchamiamy maszynkę i powoli wlewamy do niej masęlodową. Lody kręciłam 60 minut. Następnie mrozimy w zamrażarce przez kolejne 3godziny.Zobacz więcej:lody domowe, lody wiśniowePODZIEL SIĘFacebookWykop.plTw itterWyślij e-mailemCzytaj więcej na bloguKulinarne przygody Gatity.ZOBACZ TAKŻEBabeczki kakowe z ciasteczkamiAmarettiBabeczki mocno kakaow e z migdałow ą nutą.Przepis bierze udział w konkursie, dlategoproszę Was w szys...28 dni temumagazyn-kuchnia.pl/blogi/domow e-w ypiekiAJERKONIAK ZWANYADWOKATEM CZYLI ZAPASY NAZIMĘ W WERSJI DLA DOROSŁYCHW sumie alkohol mógłby dla mnie nie istnieć. Aleod w szystkiego w życiu są w yjątkiPamięta...pół miesiąca temumagazyn-kuchnia.pl/blogi/gustanatalerzuFrancuska zupa jarzynowa a'la zpistouPrzepis jest inspirow any soupe au pistou zksiążki “Kuchnia francuska&rdqu...6 dni temumagazyn-kuchnia.pl/blogi/conaobiadSok ananasowo - imbirowyŚw ieży sok z ananasa z dodatkiem imbiru!Przepis banalny, ale połączenie jest niesam...4 dni temumagazyn-kuchnia.pl/blogi/spraw dzonakuchnZaloguj sięlubzarejestruj,aby dodać komentarzNa skróty:Polecamy:Gazeta.plPlotkiWiadomościGrySport.plBiznesGazeta WyborczaRadio internetowePracaProgram TVPrognoza pogodyNewsletterRSSPocztaFilmyMuzykaWyniki LottoProgramy TVCopyright © Agora SAO nasStaże u nasReklamaPrywatnośćWszystkie artykułyLicencjeWszystkie blogiPoleć stronęZgłoś błądmagazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarne-przyg/2013/09/domowe_lody_wisniowe_/12/2 [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • eldka.opx.pl