Domowe lody, Lody
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->26.08.2015Coś dla ochłody. Domowe lody, 100% owocowe. — Jola's cookingCoś dla ochłody. Domowe lody, 100% owocowe.July 7, 2015Lody z mrożonych owoców, najprostsze na świecie, pod warunkiem, że będziemy pamiętać owcześniejszym zamrożeniu owoców. Potrzebne są bardzo mocno dojrzałe banany i ulubione inneowoce, np. ananas, mango lub dowolne owoce jagodowe. Doskonałe są maliny i truskawki. Do tegodobry blender, który poradzi sobie z zamrożonymi owocami.Lodów nie trzeba słodzić, wystarczy słodycz z bananów.Lody bananowo-ananasowe, 100 % owocowe(1 duża porcja lub 2 małe)Musimy pamiętać o wcześniejszym zamrożeniu owoców!1 mocno dojrzały, zamrożony banan,przed mrożeniem obrany i pokrojony w plasterki1/4 zamrożonego, dojrzałego ananasa,przed mrożeniem obranego i pokrojonego w małe kawałkiZamiast ananasa można dodać około dwóch garści zamrożonych owoców jagodowych.Zamrożone owoce wsypujemy do blendera i miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Może topotrwać kilkadziesiąt sekund. Jeśli blender jest duży, to trzeba kilkukrotnie przerwać miksowanie izgarnąć przy pomocy łyżki owoce ze ścianek kielicha. Nie należy miksować zbyt długo, bo uzyskamysmoothie, a nie lody.data:text/html;charset=utf-8,%3Cheader%20style%3D%22display%3A%20block%3B%20color%3A%20rgb(119%2C%20119%2C%20119)%3B%20font-fa…1/226.08.2015Coś dla ochłody. Domowe lody, 100% owocowe. — Jola's cookingLody zjadamy natychmiast po zmiksowaniu.Jeśli po zmiksowaniu lody są za rzadkie, to możemy je przełożyć do jakiegoś pojemnika i wstawić dozamrażarki na kilkadziesiąt minut.Lody na zdjęciu są bezpośrednio po wyjęciu z blendera, bez dodatkowego mrożenia.Smacznego !data:text/html;charset=utf-8,%3Cheader%20style%3D%22display%3A%20block%3B%20color%3A%20rgb(119%2C%20119%2C%20119)%3B%20font-fa…2/2
[ Pobierz całość w formacie PDF ]