Drewno planów piec do pizzy, budowa pieca chlebowegi i pizzy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Drewno planów piec do pizzy.
Jak zbudować piec kopuły, kominy, kanały dymowe i kominy.

Piece opalane drewnem w ogóle

Dla mnie to wszystko o jedzeniu wspaniałych dań przygotowywanych przez nas samych i gotowane przy wykorzystaniu małego pożaru w pizzy opalane drewnem piecu chlebowym tradycyjnych. To jest wizualnie bardzo przyjemne, ciekawe, jak również wydajne i ekonomiczne. Twoi znajomi będą pod takim wrażeniem, że prawdopodobnie będzie za tobą budując coś podejrzanego w ich domach. mięsa Cook, pieczenie, zapiekanka potrawy, ciasta i piec nigdy nie mieć do czyszczenia smaru wewnątrz → piekarnik kiedykolwiek! To będzie palić w piecu w sercu!

Co to jest pieca opalanego drewnem?

Spalania drewna pizza / chleb piekarnika kuchenki wykonane z gliny adobe, cegieł pożaru lub (odporne na ciepło wykonane z mieszanki składników, które są odporne na długotrwałe wysokich ciepła). Tradycyjnie, piece z wykorzystaniem materiałów, które nie było kosztowne i łatwo było uzyskać w przyrodzie. W dzisiejszych czasach mamy wszystko co potrzebne do budowy drewno piec łatwo dostępne w większości materiałów ogniotrwałych i placach budowy sklepu.

Tradycyjne pizzy opalane drewnem piece do chleba i gotowanie delikatnymi pożaru są po prostu "niska TEC wysoko wydajnej technologii. Tak prymitywne i ciekawe, nie zawiodą.

Co zrobić, gdy rzeczywiście używamy spalania drewna ceglany piec?

Ogień jest wbudowany wewnątrz pieca (teraz można powiedzieć: "Wiem, ale co dalej?" - To tylko żart). Ogień płonie, wydzielając ciepła, które ciężkich ścian piekarnika wchłonąć. Gdy komora wewnątrz kopuły ogrzewa się mieszkanie do białości, ogień może słabnąć lub trzymane spalania tylko bardzo delikatnie na dłużej. Żar może być rozciągana z pieca lub w lewo, gdzieś w bok w piecu.

Strona na
Powyżej poradnik nadal w części nr 2 się z kopuły opalanych drewnem piec do pizzy.

Wideo z pieca pizza MTO / konstrukcja Ferrari, Jim (darmowe przebrane kamienie do całości konstrukcji w otaczającej przyrody domu.)

Podczas spalania, drzwiczki są otwarte i spalin w kominie, jeśli jest komin, jest również otwarta. Kiedy zatrzymać ogień i żar są odchylone z pieca, drzwi i / lub komina są zamknięte. Piec drewna pozwól mu odpocząć przez kilka minut, aby ciepło w kopule nawet obecnie, i dla temperatury od ognia, aby rozwinąć nieco. Po pierwsze, piekarnik jest ok. 800 ° C lub 425 ° C idealny do podejmowania szybkich w 90 sekund i chrupiące pizze cienka, ale bardzo ładne pizze są robione również w 300 ° C - 572 ° temp F, ale to jeszcze za gorąco chleba. Gdy temperatura spadnie do około 450 ° C lub 230 ° C, to czas na wielkie pieczenie i inne duże posiłki w Chleb idzie ostatnio, więc nie piec zbyt szybko na zewnątrz. W razie potrzeby do , itp., skorzystać z automatycznego kalkulatora.

Jak .

Pizza, chleb, ciasta, wędliny, mięso, piec ciasteczka od ciepła kominku przechowywane w ścianach pieca opalanego drewnem. Ciepło jest rozproszone przez promieniowanie z każdego źródła ciepła (jest to prawo fizyczne zwane promieniowanie ciała doskonale czarnego, podobnie jak w słońcu lub grzejnik elektryczny). Wszystkie promieniowania cieplnego wchłaniany przez piekarnik podłogi i ścian jest teraz powoli wychodzące, rozprzestrzeniając się i pracować dla nas. I rzeczywiście bardzo skutecznie, równomiernie. Podobnie jak w przypadku ogrzewania podłogowego w domu Radient źródło ciepła z podgrzewaną podłogą i całego sklepienia i ściany piekarnika pochodzi z wszędzie, od co nieco kwadratowych. Nie tylko z jednego jednym miejscu, ale z całego powierzchni pieca. To ciepło jest prowadzona i rozprzestrzenia się po gęstego materiału równomiernie. Cegieł ogniotrwałych są doskonałe do tego.
Możesz przeczytać więcej na temat masy ściany i znaczenie powrotem izolacja cieplna później w tych stronach.

Kompletny poradnik z obrazkami na
Nice , że działa dobrze.

poradnik z serii 354 zdjęć.

Jak długo można gotować w piecu opalanym drewnem?

To zależy od tego jak kopuły naszego pieca opalanego drewnem jest izolowany na zewnątrz, a także na ile masy ściany kuchenki, zobacz (?), Masz. Po ogrzaniu bardzo masywne mury piekarnik nagrzewa się dość łatwo gotować przez cały dzień. Tradycyjnie, gotujemy z piekarnika promieniowania cieplnego, wprowadzania żywności do pieca prawo, jak temperatura osiągnie stadium do żywności. Piece te były tradycyjnie wykorzystywane także do suszenia owoców, grzybów, ziół lub wypalanie drewna na następny błysk, czy to świeże lub zbyt mokry od deszczu. Wytwarzają one bardzo przydatne niskich temperaturach, jak również gorących środowiskach kuchni do gotowania na wspaniałą pizzę. Ulubionym moim zajęciem jest do gotowania lub slow-pieczeń wszystkich rodzajów mięs i osiągnąć bardzo ładne czułości z opcją, że piękny zapach wędzenia.

Piece Wood, w szczególności piece z wykorzystaniem cegieł ogniotrwałych, mają kopuły, które są tylko 4 cm grubości (10 cm). Jeśli dobrze izolowany na zewnątrz, to jest zupełnie wystarczające dla piec do pizzy i nie tyle do pieczenia. Kiedy jednak decyduje się na budowę własnego pieca opalanego drewnem, a po pizzy gotowania wolisz odpowiednie do pieczenia lub pieczone duże kawałki mięsa powolny sposób w stabilnej temperaturze, zastanów się ścian do 6 cali (15 cm) o grubości poprzez dodanie na 2 cm warstwą betonu okładziny, takie piece murowane pozostanie wystarczająco gorąca, by gotować przez co najmniej 6 godzin przy użyciu energii cieplnej wytwarzanej w pizza czas podejmowania dodatkowych zwartą masę ma kluczowe znaczenie (jest to projekt godny i mnóstwo zabawy później.). Piekarnik będzie dużo bardziej wydajne i mocniejsze. Być może trzeba podgrzać trochę dłużej, ale te 20 minut i kilka dolarów dodatkowych konkretnych żwirem, itp. będzie można płacić również wyłączyć i będzie bardziej zadowolony w końcu. Aby być stabilny nawet co jakość handlową i piec do pizzy Piece przenośnikowe muszą korzystać z warstwami na gorącym twarzy.

W restauracji, możemy oglądać mały ogień w piecu drewnem. Działają one w ten sposób ich pieców w celu utrzymania stałej temperatury przez długi okres czasu. Wiesz, jak szczęśliwy właściciel jest do korzystania z ich spalania drewna piec, to zmienia się cała sytuacja dużo dla nich. W zasadzie działają pieca opalanego drewnem sposób "nowoczesny" Piec jest obsługiwany poza paliwem jest drewno opałowe i kształty są różne. Piece do pizzy opalane drewnem mają zwykle wyższe temperatury w suficie nad i podłoga jest zwykle chłodnicy (innego prawa fizyczne, konwekcja, mówi ciepło jest skłonny iść w górę). Jednak gdy piec zostanie zamknięty przez kilka minut oba sklepienia i podłogi stają się równe w sensie promieniowania ogrzewanie, to bardzo szybko. Pizza jest realizowane przez otwarte drzwi i trwającego pożaru lub luzem czerwonych bardzo gorący żar jeszcze radianting wewnątrz piekarnika. Ta pizza kucharze w około 90 sekund, pozostawiając go bez krawędzi lub spalony spód podstawy pizzy. Jest niewiarygodnie drogie w utrzymaniu tej temperaturze przez długi czas w gaz lub elektryczne piekarniki, i to nie przyjazne dla środowiska korzystania z nowoczesnych urządzeń konwencjonalnych *. Restauracja piece do spalania drewna są wykorzystywane przede wszystkim do pizzy i przechowywane są w niższej temperaturze, ponieważ mają one ogień i gotować jeszcze te piece szybko. Są one bardzo łatwe do uruchomienia, i wiecie co, one nie muszą być oczyszczone z tłuszczu! Grease w piecu pali się na jego własne. Teraz, jeśli kiedykolwiek wyczyszczeniu zajęty piecu w domu, wiesz jak to działa.

Dlaczego pizza najlepsze z pieca opalanego drewnem? Zobacz stronÄ™ link:

* Będę pisać tu również o drewnie naturalnie gnicia, gdy są pozostawione na ziemi wytwarza, jak wiele z tych samych gazów źle, jak nagrywanie i ile tego gazu rzeczywistego drzewo wchłania się w jego ciało za życia, tej samej wysokości, wychodzi w nagrywanie. O spalania węgla w elektrowniach i dwutlenku węgla, czyli o kontrolowanych pożarów lasów i spalania cukru trzcinowego.

Jak ognia własnego pieca opalanego drewnem w domu?

Jeśli tylko będziemy piec chleb, to powinien obsługiwać kuchenki tradycyjny sposób, z żar pozostawiona na śmierć lub skokowej z drewna pizza piecu chlebowym. Tylko w ten sposób można zbudować pary wewnątrz piekarnika do dać ostateczną skorupy. Ale jeśli są do pieczenia pizzy i przygotowania posiłków na obiad, pieczenie kurczaka, udziec jagnięcy, ziemniaki, pieczenia ciasta, itp., to proponuję utrzymanie mały ogień w piecu, tak samo jak w restauracji. To sprawia, że bardzo proste. Po tym, połóż pieczywa i zamknąć drzwi pieca na drewno, który był moczony w wiadrze z wodą. Można oglądać piecu temperatura termometru przy piecu, aby zobaczyć, jak gorąco jesteś. Ale naprawdę nie mam się udać do kosztów zakupu termometru. Jak dowiedzieć się tego łatwo, przeczytaj mój poradnik na temat, aby dowiedzieć się , tradycyjne pewny sposób, jak kiedyś to zrobić. Teraz naprawdę nie sprawdzić temperaturę więcej, i nie trzeba będzie zbyt bądź po ugotowaniu po raz trzeci.

Jak długo trzeba czekać na ciepło mój piec do pizzy opalane drewnem?

Zgodnie z pieców domowych, najdłuższy czas widziałem to 2 godziny na piecu wyrzuceniu-to był duży piec do domu rodzinnego gospodarstwa komfortowo ciepła przez 40 pole powierzchni pieczywa, mięsa jagnięcego całości lub 6 prażenie garnki z pokrywkami dla dużych indyków. Backyard lub opalanym drewnem piece dom będzie w pełni ogrzewa się w 1 do 1 1 / 2 godziny. Taki jest cel. Nie ma we wczesnej fazie spalania, gdy piekarnik można palić jak go uruchomić, brakuje w nim ogień kick start, ma bezwładności cieplnej. To jest ograniczone przez zastosowanie suchego drewna, cienkie podpałkę, dmuchanie powietrza do niego. Gdy ogień gromadzi się w temperaturze, gazy wydzielane przez spalanie drewna zapalają się i cały piec będzie wypełniona ognia nie palić tytoniu. To jest ważne, gdy budowę pieca do przewodu kominowego i komina prawidłowo, ponieważ odciągnąć i bezpośredni spalin, i to jest bardzo ważne, aby dokładnie obliczyć stosunek wysokości drzwi prowadzące do wnętrza wysokości sklepienia kopuły właściwe spalanie. Istnieją dwa rodzaje termometrów właściciele wszelkich pieca opalanego drewnem można użyć, ja absolutnie preferują ten jednak wszelkie mierzy dobrze, jak dobrze ... ale zainwestować w cyfrowy termometr tylko wtedy, gdy byli zainteresowani eksperyment lub w inny sposób nie jest naprawdę dodatkowych korzyści.

z odpadów drzewnych, stare meble, gałęzie z drzew, są to wszystkie źródła spalania drewna. Możesz podzielić większe kawałki, wiem. Ale palić naturalnego drewna, nie palą się w drewno, malowane lub nasączonych chemikaliami.

Czy można zbudować piec do pizzy opalane drewnem?

DIY budynku piecu drewna mogą być proste lub złożone, w zależności od tego, co chcesz zbudować. Można się w kierunku prostej strony w pierwszym do testowania gotowania lub zbudować odpowiednie prawo piekarnik od początku. Pierwszy pieca opalanego drewnem może być nawet zbudowane przy użyciu oczyścić stary czerwono Cegły budowlane z gliny, można je dostać za darmo lub budowy takiego pieca na mniej niż 150 dolarów. Ale właściwe i można przeprowadzić około 750 dolarów sumie bardzo łatwo, jeśli stosuje się jedno-mój prosty pomysł, ale logiczna gromadzenia materiału (dobrze nawet 650). Zawsze robimy to, ponieważ "$ godny! Jest to piękna oszczędności kosztów powstałych do krajobrazu i mebli, jeśli jest to potrzebne. W przeciwnym razie, jeśli nie specjalne / drogie materiał dekoracyjny zastosowano całkowity koszt może osiągnąć 1.500 łatwo. Umieściłem tu szczegółowe plany szkoleń na CD pełne informacje na budowę pieca kilka wzorów: te proste i bardziej zaawansowanych, samouczki i kompletne instrukcje na temat majsterkowania i budowania własnych drewna piece gotować kucharz. Oto pierwszy: dobrej jakości . Ja pracuje na nim przy budowie i robić zdjęcia, na każdym etapie, jak w innych moich tutoriali o tej stronie traditionaloven.com. Poniżej znajduje się obok pieca wzywam ® z ładnym technika dekoracji cegły dla ludzi, którzy nigdy nie złożył cegły zanim jest to bardzo prosty sposób (kuchenka specjalnej części firebrick) - jego ścian zewnętrznych domagają się niedoskonałości atrakcyjniejsze - nawet dla doświadczonych murarzy. Piec ma rewolucyjnej konstrukcji kopuły umieścić ogromnej pracy na-strukturalnie wysokiej jakości, przestronne, łatwe do formowania w dowolnej wielkości, ale w przeciwieństwie prawie nie ma potrzeby cięcia cegieł ogniotrwałych!

Jeśli chcesz na własne piekarnik, jak te wymienione powyżej oraz inne wielkości lub kształtu, ale nie mają czasu na zbudowanie przez siebie, złożyć ofertę, a my możemy przeprowadzenie dalszych konsultacji.
Będę zachwycony, aby usłyszeć jakieś , które mogą mieć.

Dziękuję i cieszyć się.

Rado
 

 

PoczÄ…tek formularza

Dół formularza

Znajdź w tradycyjnym piecu












 

SPONSORZY

 

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • eldka.opx.pl