Drobiowe kotlety a la schabowe, przepisy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Drobiowe kotlety a la schabowe

 

Składniki

·         pojedyncze piersi kurczaka - z jednej wychodzą dwa średnie kotlety

Reszta jak w przypadku tradycyjnych schabowych:

·         majeranek

·         jajka

·         bułka tarta

·         mąka tortowa

·         sól

·         pieprz

·         vegeta

·         papryka w proszku

słodka

·         olej Kujawski (koniecznie ten) do smażenia

·         Piersi myjemy, pozbawiamy błon i osuszamy. Każdą pierś rozbijamy mocno tłuczkiem, po czym przekrawamy na dwa kotlety. Jeden byłby za duży. Doprawiamy solą, pieprzem, vegetą, papryką słodką i majerankiem.  W dwóch osobnych miseczkach przygotowujemy: w jednej rozbeltane jajka a w drugiej mąkę z bułką tartą. Rozgrzewamy na patelni olej.

·         Każdy kotlet maczamy w jajku a następnie w mące z bułką. Smażymy do zarumienienia obracając wiele razy.

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • eldka.opx.pl